Vindskontor i Fabriken, Stockholm

I en och samma hus – en industribyggnad från tidigt 1900-tal – har vi ritat kontor åt två olika företag som båda fått personlig prägel som speglar företagets unika karaktärer. På vindsplanet sitter den internationella brand & business designbyrån Seventy Agency i lokaler som efter ombyggnad blivit både mer representativa och mer informella.

OM FASTIGHETEN
Byggnaden som ligger på Regeringsgatan 109 byggdes 1910 som ett tryckeri och har senare fått husera allt från strumpfabrik till utställningslokaler för bilförsäljning. Idag nyttjas huset som kontorslokaler för en mängd olika typer av företag.

SEVENTY AGENCY
Då företaget vuxit snabbt och nu är drygt 60 medarbetare på Stockholmskontoret vände man sig till oss om hjälp för att nyttja ytan om 635 kvm bättre samt få en genomgående uppdatering och uppfräschning av lokalen. Tack vare en ny, mer yteffektiv möblering av arbetsplatserna lyckades vi få in inte mindre än fem nya mötesrum för två till fyra personer. Vi skapade nya hemtrevliga sittgrupper för både arbete och paus samt ritade en ö för förvaring och bearbetning av grafiskt material.

För att hålla samman lokalen skapade vi ett genomgående färgtema i petrolblått och senapsgult och ett naturligt materialval med kork, läder och ljust trä. En stor växtvägg bidrar också till att skapa både en trevlig miljö och dessutom bättre luft!

Tack vare en ny, mer yteffektiv möblering av arbetsplatserna lyckades vi få in inte mindre än fem nya mötesrum

Faktaruta
Uppdrag: Kontorsombyggnad och inredning
Plats: Stockholm city
Uppdragsgivare: Seventy Agency
Byggår: 2018
Ansvarig: Joel Hedgren
Projektgrupp: Märta Kalmaru
Fotograf: Tove Falk Olsson