Lägenhetsinredning, Östermalm

Två lägenheter har blivit en! Den tidigare femrumslägenheten och grannens tvåa kunde med vår hjälp slås samman och skapa tillräckligt med plats till den stora familjen. I nära samarbete med beställare har hemmet anpassats efter kundens personliga önskemål och smak. Palhus har ansvarat för ombyggnationen och Sjöö har tillverkat samtliga fasta snickerier.

Våningen välkomnar nu med en öppen hall med ny fiskbensparkett som sömlöst går över i de gamla ursprungliga parketterna i omkringliggande rum. Det stora köket har fått en helt ny inredning som tar till vara på utrymmet och ger maximalt med förvaring. En ny stor öppning med skjutdörrar skapar ett sammanhang mellan vardagsrum och bibliotek som också kan agera gästrum till utflugna barn.

De två tidigare lägenheterna binds samman via en lång korridor som tack vare genomtänkt ljussättning blir en trevlig promenad genom familjens ”galleri”. Längst bort har en privat masterdel skapats där man kan välja kläder i dagsljus i klädkammaren med eget fönster. Det tillhörande badrummet rymmer även en bastu och har utgång till lägenhetens balkong.

En femma och en tvåa har slagits samman till en åtta

Faktaruta
Uppdrag: Inredning och sammanslagning av lägenheter
Plats: Östermalm, Stockholm
Uppdragsgivare: Privat
Byggår: 2023
Ansvarig: Märta Kalmaru
Projektgrupp: Sajia Nabizada
Fotograf: Johan Eldrot