Reception Ringvägen 100

Som en liten kiosk på ett torg står kvarteret Åkerns nya reception/kafé i den ljusgård som utgör kvarterets entré från Ringvägen 100. Tidigare användes denna storslagna entréhall bara som passage in till receptionen som då låg längre in i kvarteret. Den nya placeringen skapar ett mer direkt och självklart möte med hyresgäster och besökare, samtidigt som den aktiverar och befolkar gården.

Receptionen har fått väggar och tak av spionglas för att insyn, temperatur och drag skall kunna kontrolleras, samtidigt som rikligt med dagsljus släpps in i receptionen. Överkantshängda luckor fungerar som välkomnande skärmtak i öppet läge men går att stänga till på kvällar och helger när receptionen är obemannad. Entréhallens ena sidovägg har klätts med samma typ av glas, för att ge den intilliggande Blodcentralen insynsskydd, och den andra väggen har klätts med växter upp till 2,5 meters höjd.

Faktaruta
Uppdrag: Inredning
Uppdragsgivare: Skandia Fastigheter
Byggår: 2019
Ansvarig: Per Kraft
Projektgrupp: Märta Kalmaru, Elena Favaro, Stefan Björnson
Fotograf: Erik Undehn