Inredning, Östermalm

I Isak Gustav Clasons fina hus runt hörnet från Strandvägen hade tiden stått stilla sen den senaste renoveringen på tidigt sextiotal. För att tillmötesgå familjens behov av sovrum åt tre barn och önskan om nytt kök blev det fråga om en total utblåsning av halva lägenheten. Alla ytskikt och all el drogs om. Gamla fina parkettgolv renoverades och i några rum lades ny. En gammal klädkammare blev nytt badrum åt mamma och pappa.I andra änden blev det stora badrummet ännu större med separat bad- och duschdel med specialritad inredning. Det nya köket la beslag på en korridor och blev både kök och matsal med specialtillverkade snickerier från Stockholms inredningssnickeri I tidstypisk stil men med modern touch.

I detta projekt samarbetade vi med Box Design, Ann Morsing och Beban Nordh, som ansvarade för möbler och val av tapeter och färger med fantastiskt resultat. Nya kristallkronor och inbyggd belysning ger våningen ett särskilt skimmer. Båge Bygg visade sig på styva linan och levererade i tid med mycket hög finish.

För att tillmötesgå familjens behov av sovrum åt tre barn och önskan om nytt kök blev det fråga om en total utblåsning av halva lägenheten.

FAKTARUTA
Uppdrag Lägenhetsinredning
Plats Östermalm, Stockholm
Uppdragsgivare Privat
Byggår 2013
Ansvarig Svante Bengtsson
Projektgrupp Märta Kalmaru
Fotograf: Tove Falk Olsson