Etagekontor i fabriken

House of Radon hade vuxit ur sina lokaler men ville sitta kvar. Det löstes smidigt genom att koppla ihop lokalen med våningen under via ett hål i bjälklaget och en ny trappa. De luftiga lokalerna har fått verklig fabrikskänsla och riktigt restaurangkök där en anställd kock lagar lunch åt de anställda. Inredningen har tagits fram i nära samarbete med kreatörerna på Radon och snickarna.

Om FASTIGHETEN
Byggnaden som ligger på Regeringsgatan 109 byggdes 1910 som ett tryckeri och har senare fått husera allt från strumpfabrik till utställningslokaler för bilförsäljning. Idag nyttjas huset som kontorslokaler för en mängd olika typer av företag. Vi har haft äran att hjälpa två av dessa kontor med renovering och inredning av deras lokaler och lyckats skapa specifika och personliga miljöer som uppfyller båda företagens respektive unika karaktärer.

HOUSE OF RADON
House of Radon är en kreativ byrå som har sitt kontor i tegelbyggnaden på Regeringsgatan. Efter att ha hyrt kontorslokalen i ca fyra år hade företaget vuxit så pass att de 535 kvadraten inte längre räckte till. Utöver större yta behövdes även fler mötesrum och ett rymligare och bättre kök. Lyckligtvis stod 390 kvm på planet under lediga och vi tillfrågades att hjälpa till att omvandla dessa för att uppfylla Radons nya behov.

Vi fann en plats där det var möjligt att öppna upp bjälklaget och ritade en smäcker trappa i stål som kunde binda samman våningsplanen. Nya mötesrum byggdes i varierande storlekar, allt från små telefonrum till större konferensrum med plats för 20 personer. Vi ritade ett nytt kök i restaurangstandard med en generös köksö om 1,5 x 3,5m där betongbänkskivan gjöts i ett stycke.
I val av inredning tog vi vara på husets råa fabrikskaraktär med synlig betong i pelare och på golv. Ljust behandlad björkplywood användes som kontrast i ytskikt och möbler. Tillsammans med medarbetare på Radon ritade vi platsbyggda bänkar, matbord och ståbord. För att återspegla företagets egen karaktär har färg- och materialvalen samt den lösa inredningen en i huvudsak avskalad och avslappnad karaktär med lekfulla och kreativa inslag som exempelvis flamingotapeter på en av kontorets toaletter.

Faktaruta
Uppdrag: Kontorsombyggnad och inredning
Plats: Stockholm city
Uppdragsgivare: House of Radon
Byggår: 2017
Ansvarig: Märta Kalmaru